Истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по

...
Истински бум на интереса към специалността педагогика на обучението по
Коментари Харесай

Местата по държавна поръчка във ВТУ запълнени на над 90%

Истински взрив на интереса към специалността педагогика на образованието по физическо образование означават във Великотърновския университет „ Св.Св.Кирил и Методий “. Това е една компетентност, която приготвя освен учители, само че и треньори, мениджъри и други спортни експерти. Заедно с признатите против възнаграждение общият брой на студентите първокурсници ще нарасне до 150 души.

Специалността се трансформира в една от най-популярните във великотърновския ВУЗ. Голяма заслуга за това се пада на катедрата по доктрина и методика на физическото образование, чиито преподаватели се употребяват с висок престиж освен в страната, само че и в чужбина.

Местата по държавна поръчка са заети на над 90 %. Около 150 са незаетите места по специалности, към които през последните години се регистрира по-слаб интерес.

„Приемът обаче продължава и всеки ден се записват най-малко по десетина нови студенти. Заради се чака до края на септември местата да бъдат запълнени на 100%“, разясниха от управлението на ВТУ.

Възвръща се ползата към филантропичните и учителските специалности, в които е точно силата на университета във Велико Търново. Като извънредно атрактивна тази година се обрисувала специалността Българска лингвистика. Напълно са заети местата в специалности като Психология, Педагогика, Право, към Приложните лингвистики и още доста други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР