Истинската демокрация в Хонконг започна след връщането му на Китай,

...
Истинската демокрация в Хонконг започна след връщането му на Китай,
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Демокрацията в Хонконг започна след връщането му на Китай

Истинската народна власт в Хонконг стартира след връщането му на Китай, съобщи китайският президент Си Цзинпин на церемонията по случай 25-ата годишнина от връщането на града от Англия на Китай, съобщи Франс прес.

"След завръщането в Родината Майка жителите на Хонконг станаха господари на личния си град. Истинската народна власт в Хонконг стартира в този миг ", посочи Си.

Няма никаква причина за смяна на правилото "една страна, две системи ", според който Хонконг разполага с автономност, сподели още китайският водач на церемонията.

Този модел е "една доста добра система, няма никаква причина да го променяме и той би трябвало да бъде съхранен в дълготраен проект ", сподели Си, като акцентира, че всичко, което е направил Пекин, е било "за положителното на Хонконг ".

По-рано през днешния ден Си взе участие и в церемонията по встъпването в служба на новия началник на държавното управление на Хонконг Джон Ли, някогашен чиновник на силите за сигурност.

Присъствието на Си е мотив за демонстриране на обстоятелството, че Комунистическата партия на Китай си е върнала контрола върху града след вълната от демонстрации в поддръжка на демокрацията през 2019 година, отбелязва Франс прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР