Истинска зимна приказка - такова е положението в момента само

...
Истинска зимна приказка - такова е положението в момента само
Коментари Харесай

Истинска зима на 20 км от Пловдив

Истинска зимна приказка - такова е ситуацията сега единствено на двадесетина километра от Пловдив. Сняг вали в региона на " Копривките " и " Хижа Здравец ", като упованията на синоптиците са да се образува нова снежна завивка.

Днес с сдържан и мощен северозападен, в Източна България северен вятър, ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите от запад-северозапад ще стопират, а облачността ще се раздира и понижава. Облачно ще се задържи времето през по-голямата част от деня в Източна България, само че след обяд и там преваляванията ще спрат, най-късно в крайните югоизточни региони. Максималните температури ще бъдат сред 3° и 8°.

В планините ще е прохладно със мощен, по високите елементи до плевел северен вятър. Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и ще стопират. Има условия за виелици и навявания. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират, най-късно в южните региони. Ще е прохладно със мощен северен вятър. Максималните температури ще са 5°-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие краткотрайно до 5 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР