Истинска война се е заформила между две конкурентни заведения в

...
Истинска война се е заформила между две конкурентни заведения в
Коментари Харесай

Война между конкурентни заведения в Пловдив, намесиха в нея и новия шеф на Митниците

Истинска война се е заформила сред две конкурентни заведения в пловдивския квартал „ Христо Смирненски ”. Двата обекта се намират на бул. „ Шести септември ” наоколо до прелеза с бул. ” Копривщица ”.
Прочетете още
С медията ни се свърза притежателят на едно от заведенията, който описа, че е подложен на ежедневен напън и инспекции от всички вероятни институции, а съперникът му употребява всевъзможни способи, присъщи по-скоро на 90-те, с цел да го затвори и да завземе бизнеса му.

Георги Калинов е притежател на бистро „ Роксбъри ” от 20 години, а дребното заведение е главното прехранване за него и фамилията му. Кафенето се намира на бул. „ Шести септември ” и гледа към пътя. Радва се най-вече на клиенти от квартала и прилежащите търговски обекти.



Зад него се намира и заведението на Костадин Бойчев, което носи името „ Мориц ”. По думите на Калинов обектът се е появил преди 8-9 години, като оттогава притежателят му по всякакъв начин се стреми да „ демонстрира мускули ”, парадирайки с връзки на доста равнища и създавайки проблеми, освен на съперника си, само че и на всички поданици от квартала.



„ През последните 4-5 месеца съм подложен на масирани инспекции и напън от страна на семейство Бойчеви. Стремежът им е да бъда затворен и закрит и да прихванат бизнеса ми, поради по-добрата локация. Само за последните 2 месеца съм имал към този момент над 40 инспекции от всевъзможни институции ”, описа Георги Калинов пред кореспондент на TrafficNews . Мъжът добави, че Бойчеви употребяват всевъзможни връзки и авторитетни хора, с цел да го съсипят.



„ Всички инспекции се реализират с „ общителното ” подпомагане на семейство Бойчеви – Костадин, брачната половинка му, дъщерята Маргарита и гаджето й Мирослав Беляшки, който е и актуалният началник на организация „ Митници ”. Именно Беляшки сега е и главното оръжие на Бойчеви, поради дългогодишния му опит в Община Пловдив и като ПР на някогашния кмет Здравко Димитров ”, сподели още Калинов, като добави, че всички тъжби към него са юридически издържани и съобразени със законовите и общински наредби. Също по този начин щерка му Маргарита бе ПР на някогашния регионален шеф Дани Каназирева и групата ѝ " Съюз за Пловдив ". 



„ Подават тъжби и сигнали по 3-4 страници, съпроводени със снимков материал и доста добре завършени и безапелационни. По този метод подвеждат и заблуждават всички институции – РЗИ, Общински инспекторат, Община и регион „ Западен ”. Служителите на всички тези институции също стават жертва на техните операции и се трансформират в маймуни ”, счита Калинов.

Той описа също, че всичко това се отразява освен на бизнеса му, само че и на фамилията му. Освен че има отлив на клиенти, поради всекидневните инспекции, той е почнал съществено да се тормози за здравето си, тъй като не знае какво още може да чака.

„ Ще дам единствено няколко образеца от последните месеци, които опетниха освен моето име, само че и това на институциите. Бяха поискали да се сменят отговарящите районни чиновници на организацията по храните, тъй като твърдяха, че съм имал връзки. Въпреки това, нарушавания при мен не бяха открити, като даже чиновниците показаха боязън от това семейство. Смело декларирам, че аз също се опасявам освен за мен, само че и да не бъде затворено заведението ми. Тези хора са изцяло способни на всевъзможни дейности, с цел да реализиран задачите си ”, добави Калинов.

„ Чрез медиите желая също да описа за дъщерята Маргарита Бойчева, която е по отношение на шефа на митниците и е някогашен чиновник в Областна администрация. Докато работеше в тази институция, тя си позволяваше да внася и пуши наргилета в самата постройка на Областна администрация. Позволявам си да изпадна в сходни елементи, с цел да споделя за беззаконието, което царува единствено на 10 метра от мен. И всичко това се случва с протекцията на хора от институциите. Надявам се точно всички тези институции да се самосезират и да покажат идентичен критерий в работата си ”, описа още Калинов.

По думите му земята и обектът на Костадин Бойчев са добити по противозаконен метод, ощетявайки страната със стотици хиляди левове. Освен това масите са ситуирани под трафопост, който зарежда целия квартал и това заплашва живота както на децата, по този начин и на възрастните, решили да употребяват масите на заведението.

Припомняме, че преди близо две години поданици на квартала алармираха за детските катерушки в непосредствена непосредственост до трафопоста и тогава заведението получи акт. Въпреки многочислените сигнали на хората от квартала и актовете, формирани от Пловдивския общински инспекторат, обектът продължава да развива комерсиална активност, показвайки че не зачита институциите и законите.

„ Семейство Бойчеви непрекъснато всяват боязън измежду съседите, парадирайки със скъпи коли и демонстрирайки, че законите за тях не важат. Искрено се надявам медиите и институциите да покажат, че към момента има страна и тя се бори против това безвластие. Вярвам, че има правдивост и виновните органи ще си свършат работата, с цел да потвърдят, че няма „ наши ” и „ ваши ”, приключи Георги Калинов.

От TrafficNews  се свързахме със притежателя на заведение " Мориц ", който описа, че от повече от 5 години не е разговарял с Георги Калинов, поради случай с набит негов служащ. По думите му Калинов е блъснал " занаятчия ", поради което е издадена и кореспонденция в Министерство на вътрешните работи. Костадин Бойчев отхвърли да е парадирал пред който и да било с власт или връзки с авторитетни хора. 

" Вярно е, че съм пускал сигнали, само че всички те са подадени и подписани персонално мен и изпод стои моето име, а не на който и да било различен ", добави Бойчев.

Самият шеф на организация " Митници " в Пловдив Мирослав Беляшки отхвърли да има каквато и да е връзка с проблема. 

" Аз не познавам господин Калинов и нямам нищо общо с неразбирателството сред двамата. Не мога да въздействам по никакъв метод нито на хора, нито на институции. Нека който има проблеми да си ги позволява ", разяснява Беляшки пред медията ни. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР