Истинска мистерия се заформи около ковид теста на председателят на

...
Истинска мистерия се заформи около ковид теста на председателят на
Коментари Харесай

Мистерията с ковид теста на Никола Минчев

Истинска тайнственост се заформи към коронавирус теста на ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. След като бе свикан да разгласява резултатите си, че е позитивен за ковид, въпросите в действителност станаха повече от отговорите.

Първите подозрения се появиха когато на показания документ от Минчев нямаше име, просто някакви резултати без щемпел или идентификация на лабораторията.

Последваха нови въпроси, дали това са резултатите на Минчев или пък на някой различен. Интересно усещане обаче направи друго, един дребен подробност в горния ляв ъгъл, където има час, само че не и дата. Часът е 9:57 Автомагистрала, което в превод е 9:57 сутринта. Датата обаче не се виждаше и не беше ясно, дали в случай че пробата е взет на 10-ти преди обяд, то това не значи ли, че Минчев е знаел за болестта си преди КСНС при Радев?

Наложи се Минчев още веднъж да пуска резултатите си, първо поради името му, а пресцентъра на Народното събрание се наложи да прави дълги пояснения за въпросния час и дата. От последващите фотоси изпратени от пиарите на Минчев ставало ясно, че пробата е взет на 10-ти, само че е принтиран на 12-ти преди обяд.

Ако сме склонни да повярваме, че документа се принтира с дата, то идва различен въпрос, който мъчно може да бъде пояснен.

За неразположението на Никола Минчев стана ясно към 30 минути след КСНС, а може би и повече. Той стоеше паралелно до Румен Радев и останалите до момента в който се четеше решението взето от Консултативния съвет. Прилизителния час на привършване на брифинга беше малко преди 20:00 часа. Малко след 21:30 стана ясно, че Минчев е дал позитивна проба за ковид.

Тогава е редно ръководителят на Народното събрание да каже, знаел ли е, че не се усеща добре и през целия ден е бил в една стая с толкоз доста хора? Кога си е направил тест, преди КСНС, по време на съвета или след него? Ако пробата е изработен преди началото на събирането или по време на него, тогава не е ли безконтролно и неприемливо да продължава да стои измежду хората? Ако пък пробата е изработен след КСНС, коя е тази денонощна лаборатория, която с изключение на всичко вади проби за минути, че и другите жители да се възползват?

Когато се приказва за бистрота не се дава информация на час по лъжичка и когато ножа опре в кокала. Казва се истината и то без да се икономисват детайлите, тъй като всички знаем, че точно там се крие истината.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР