Истината за взрива на пристанището в Бейрут не може се

...
Истината за взрива на пристанището в Бейрут не може се
Коментари Харесай

Папата: Истината за взривовете на пристанището в Бейрут не може да се скрие

Истината за гърмежа на пристанището в Бейрут не може се скрие, сподели през днешния ден папа Франциск в навечерието на втората годишнина от колосалната детонация, лишила живота на минимум 125 индивида, ранила хиляди и сринала цели квартали на ливанската столица, съобщи Ройтерс.

" Мислите ми са ориентирани към фамилиите на жертвите на това пагубно събитие и към скъпия ливански народ. Моля се всеки да откри разтуха във вярата и облекчение в справедливостта и истината, която не може да остане скрита ", сподели главата на Римокатолическата черква. Той изрази вяра, че Ливан ще може благодарение на интернационалната общественост да изживее " възобновление " и да бъде страна на мир и плурализъм, където хората с разнообразни религии живеят в приятелство.

През юни папа Франциск трябваше да направи посещаване в Ливан, само че го отсрочи по здравословни аргументи, а и поради напрегната политическа обстановка в страната.

Въпреки разрушенията от детонацията, считана за най-мощната в историята на света след нуклеарните, правосъдното следствие на аргументите до момента не е подвело под отговорност нито един почитан чиновник. Тъй като следствието е замразено от месеци мнозина ливанци считат това за образец за безотговорност на ръководещия хайлайф, който от години се изплъзва от отговорност за корупцията и неприятното ръководство, довели страната до финансов колапс, напомни Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР