Истината е това, което не достига на българския народ и

...
Истината е това, което не достига на българския народ и
Коментари Харесай

Александър Йорданов: От два века Русия води хибридна война срещу България

" Истината е това, което не доближава на българския народ и българското общество десетилетия наред. Докато ние не си изясним ролята на Русия в нашата история – по-далечна, по-близка, изключително на 20-ти век, ние няма да знаем истината за самите себе си. Истината за съветската интервенция в българската политика, държавност, общество е на практика истината за самите нас. Това знание би трябвало да го реализираме ", сподели Александър Йорданов, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ-СДС. Той взе участие в откриването на научната конференция " Руският фактор в българските рецесии " в Ловеч.
 
Форумът в Ловчанско читалище " Наука – 1870 година " ще продължи две дни, в които ще бъдат показани 16 отчета. Модератор е политологът Антон Тодоров. 
 
" Тази конференция ще се разположи върху документите, обстоятелствата от нашата история. Аз я схващам като конференция за ориста на България ", уточни Йорданов. Той предложи форумът да стане пътуващ и да обиколи цялата страна. " Това би трябвало да стане национална акция, в която да разбираем себе си, като се оттласнем от злото, което ни е постигало в тези десетилетия. Русия води от повече от два века хибридна война против българския народ и България ", съобщи Александър Йорданов.
 
По думите му би трябвало да стартираме да се държим като виновна, сериозна, европейска българска страна. " Трябва да се приказва. Демокрацията стартира с публичност, да приказваме с истината за нещата ", сподели още евродепутатът.
 
Научната конференция бе открита още от кмета на общината Корнелия Маринова, както и от Асим Адемов - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ-СДС. Присъстват също Даниел Митов - заместник-председател на ГЕРБ и народен представител в 49-ото Народно заседание, а измежду участниците със собствен отчет е и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР