Истината е на наша страна, а истината е сила! избухна

...
Истината е на наша страна, а истината е сила! избухна
Коментари Харесай

Мечтата на Путин за руска победа в Украйна се изпарява

" Истината е на наша страна, а истината е мощ! " избухна Владимир Путин в микрофона на Червения площад предходната седмица след грандиозната гала, на която разгласи анексията четири огромни елементи от Украйна, обобщава Би Би СИ.

" Победата ще бъде наша! "

Но в действителния свят нещата наподобяват напълно друго.

Дори когато президентът на Русия подписваше в Кремъл своите противозаконни контракти за анексиране, украинските сили напредваха навътре в преди малко завзетите от него територии.

Стотици хиляди мъже бягат от Русия, вместо да бъдат призовани да се бият в разширяващата се война.

И нещата на бойното поле вървят толкоз зле, че господин Путин и неговите правилни в този момент преформулират това, което в миналото твърдяха, че е " денацификация " на Украйна и отбрана на рускоговорящите, като екзистенциална битка против целия " групов " Запад.

Това е истината и никой от тях не е на страната на Русия.

" Той е в сляпа зона. Изглежда, че не вижда какво се случва ", твърди редакторът на Riddle Russia Антон Барбашин за съветския президент.

Подобно на мнозина, политологът счита, че Путин е бил заловен изцяло неопитен от мощната поддръжка на Запада за Киев, както и от гневната опозиция на самата Украйна против окупацията.

Днес, когато навършва 70 години, след повече от 20 години на власт, съветският водач наподобява е станал жертва на личната си система. Автократичният му жанр попречва достъпа му до солидна разследваща информация.

" Не можеш да поставяш под подозрение концепциите му ", изяснява Татяна Становая, началник на анализаторската компания R.Politik.

" Всички, които работят с Путин, знаят неговата картина на света и на Украйна, знаят упованията му. Те не могат да му дават информация, която опонира на неговата визия. Просто по този начин работи. "

В последното послание на президента, произнесено под позлатените полилеи на Кремъл, той още веднъж изложи визията си за нов международен ред.

" Много от главните прогнози, с които Кремъл работеше, не се оправдаха и не наподобява Путин да има проект Б, с изключение на да продължи да изтласква хора към фронтовата линия и да се надява, че числеността ще попречи на Украйна да напредне още повече ", счита Антон Барбашин.

" Изтласкването на хората на напред във времето " единствено по себе си е забележителна смяна.

Владимир Путин продължава да назовава нашествието си " специфична военна интервенция " - като я разказва като лимитирана по обсег и краткотрайна.

Много руснаци бяха в положение да одобряват това - даже да го поддържат - до момента в който то не ги засягаше директно. Но мобилизацията на запасняците трансформира нещо далечно и нереално в доста непосредствен и персонален риск.

Регионалните политици се надпреварват в руски жанр да преизпълняват квотите си, като приканват допустимо най-вече мъже.

" Това е миг на образуване. За множеството руснаци войната стартира едвам преди няколко седмици ", споделя Антон Барбашин.

" През първите месеци починалите бяха най-вече от периферията и по-малките центрове. Но мобилизацията в последна сметка ще промени това, защото ковчезите ще се върнат в Москва и Санкт Петербург. "

Призоваването породи голям брой мнения в обществените мрежи от съпругите и майките на новобранците - тези, които не се втурнаха към границите при оповестяването на мобилизацията.

Някои от изявленията им, както и видеоклиповете на самите мъже, разкриват мрачни условия: неприятна храна, остарели оръжия и липса на съществени медицински консумативи. Жените разискват изпращането на дамски превръзки за подплатяване на ботушите на мъжете и тампони за превръзване на раните им.

Областният шеф на Курска област разказва изискванията в няколко военни елементи като " просто ужасни ", като се стигне даже до липса на униформи.

Но бъркотията с мобилизацията и военният позор на Русия подтикват от ден на ден известни персони да приказват намерено.

Когато либералите осъдиха нашествието в Украйна, те бяха задържани и доста от тях към момента са зад решетките.

Дори да се назова война, това е нелегално.

В прокремълските кръгове обаче тази дума към този момент е нещо всекидневно, както и острата рецензия на съветското военно командване.

Депутатът Андрей Картаполов беше последният, който тази седмица прикани Министерството на защитата да " спре да лъже " за съветските компликации, тъй като " нашите хора надалеч не са глупави ".

Маргарита Симонян, редактор на телевизионния канал RT, цитира практиката на Сталин да екзекутира " страхливци " и " некомпетентни " генерали.

Но няма обществено оборване на самата инвазия, да не приказваме за Владимир Путин.

Държавните медии в този момент разказват заграбването на земя в Украйна като нещо доста по-голямо, което явно подтиква нацията към по-голяма битка.

" Това е нашата война с тоталния сатанизъм ", не по-малко, съобщи Владимир Соловьов пред феновете тази седмица.

" Не става въпрос за Украйна. Целта на Запада е ясна. Смяна на режима и разчленяване на Русия, тъй че тя към този момент да не съществува ", изрева той.

Това е " истината ", в която има вяра Владимир Путин, и по тази причина този миг на справедлива уязвимост за Русия е и миг на риск.

 

 

Източник Новини.бг
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР