Истината е, че въглищните централи ще затворят доста преди политическото

...
Истината е, че въглищните централи ще затворят доста преди политическото
Коментари Харесай

Сандов: Въглищните централи ще затворят до 5 г. заради икономически крах |

Истината е, че въглищните централи ще затворят много преди политическото решение, чисто стопански няма да устоят. Цената на квотата на излъчвания към този момент мина 90 евро. Според мен до към 5 години ще има стопански провал. 

Това съобщи бъдещият министър на околната среда и водите Борислав Сандов от " Демократична България " в коридорите на Народното събрание преди гласуването на постоянно държавно управление. 

" Топлоелектрическа централа Марица-изток може да работи дълго време, в случай че не и на въглища. Технологията за хващане на въглероден дисоксид е извънредно скъпа. Ще излезе по-евтино ние да плащаме на тези хора без да работят, в сравнение с да прилагаме такива технологии ", счита той. 

По думите му са налични всички различни източници, които могат да бъдат приложени още на следващия ден:

" Няма обаче да е заслужено да вършим бърз завой, по тази причина ние би трябвало да покажем опциите и другите възможности да начертаем проект и да може всеки да е спокоен, че няма да остане отвън борда. "

Борислав Сандов счита, че хората не трябва да се тормозят от приемането на Зелената договорка и би трябвало да се знае, че това се прави за " положителното на България и положителното на планетата, а не за някой да бъде ощетен ":

" Зелената договорка е пакет от документи и финансови принадлежности, които са очевидни и налични, и би трябвало да се приспособим към нея, а не да я гледаме като проблем, който възпира България. "

По думите му след 30 години обстановката в енергетиката ще е друга:

" Няма да стане от през днешния ден за на следващия ден, само че би трябвало да знаем пътя си в тази посока, другояче няма да можем да се възползваме от финансовия инструмент за обективен преход ". 

Борислав Сандов съобщи, че измежду първите му задания ще бъде облекчение на обстановката по наказателните процедури, като даде за образец, че България скоро ще би трябвало да заплаща за " за мръсния въздух, който дишаме ".

" Заложеното в съдружното съглашение ще бъде реалност, ще бъде очевидно и ще работим по това. Винаги като природозащитници сме се противопоставяли против обещано желание, когато е било в нарушаване на закона ", сподели още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР