Истината е, че ако погледнем продуктивността на труда, България е

...
Истината е, че ако погледнем продуктивността на труда, България е
Коментари Харесай

Асен Василев за ”некадърните работодатели”: Няма да се извинявам за истината

Истината е, че в случай че погледнем продуктивността на труда, България е към малко на 50% от междинната работливост на труда в Европейски Съюз по данни от 2020 година Ако погледнем равнището на възнаграждение, нашето възнаграждение е към 26% от междинното в Европейски Съюз. Т.е. продуктивността на труда доста изпреварва заплащането. Има редица аргументи за това, само че истината е, че в случай че в действителност има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели естествено биха останали на пазара ", сподели още той пред БНР.

Василев се съгласи с мнението на работодателите, че страната е неприятен шеф и би трябвало да си оправи структурите. " Затова има вицепремиер по дейно ръководство, който работи в посока да се вдигне продуктивността и да се понижат хората, които непродуктивно работят. Всички министерства и организации ще си създадат нови щатни написания и нови равнища на възнаграждение, тъй че в границите на съществуващия бюджет за личен състав да имат по-малко хора, които са по-продуктивни и по-добре платени ", съобщи министърът.

Василев не мисли, че има война с работодателите, а " просто това, което се е случвало в последните 15-20 години, е един непрекъснат танц, в който синдикатите желаят по-висока минимална заплата, работодателите - не, и този танц видяхме до каква степен ни докара ", уточни той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР