Истерията със записването на децата в първи клас върви с

...
Истерията със записването на децата в първи клас върви с
Коментари Харесай

Започна истерията по записването на първокласниците

Истерията със записването на децата в първи клас върви с цялостна мощ. Родители на бъдещите първокласници излизат в отпуска, с цел да запишат децата си в учебно заведение. След като на 4 юни бе оповестено класирането, родителите ще имат на ситуирани единствено три дни, с цел да съумеят да внесат в учебно заведение всички нужни документи, напомня Монитор.
Някои от родителите се тормозят, че поради опашки няма съумеят да свършат всичко преди работа или в обедната отмора. Затова залагат на несъмнено и ще отделят през целия ден. Самото записване на учениците, признати на първо класиране, може да стане в интервала от 5 юни 2018 година до 7 юни 2018 година до 17 часа.
Родителите би трябвало да са се въоръжили и с набор от документи, с цел да не се разкарват по няколко пъти до школата. Те могат да бъдат открити на уеб страниците на всяко едно учебно заведение. Изисква се оригинал на удостоверението за приключена подготвителна група, което се раздава при завършването. Родителите би трябвало да са подготвили и оригинала на уверение за постоянен/настоящ адрес на детето, който е публикуван от съответната районна администрация с посочен в него период на престояване на лицето. Задължителен е и актът за раждане на детето.
Ако при подаване на документите за първото класиране родителите са показали и спомагателни критерии, те би трябвало да занесат и документи, с които да ги удостоверят. Такива са копие от решение на ТЕЛК, в случай че са отбелязали, че детето е с над 50% трайни увреждания, копие от Акт за гибел на родителите, в случай че са отбелязали, че детето е с умряли родители. За малчуганите с братче или сестриче от същото школо се носи оригинал на уверение за фамилно състояние, съпруг/а и деца, издадено от съответната районна администрация.
Многодетните фамилии би трябвало да носят копия от удостоверения за раждане на децата. Настойниците на дете, настанено в приемно семейство, би трябвало да приготвят копие от правосъдно решение или заповед за настаняване. Необходимо е копие от уверение за раждане на детето за случаите на дете с незнаен родител.
След като завърши срокът за записване за първото класиране, в 18 ч. афишират свободните места за второто. Подаване на заявки за присъединяване в него е 8 юни 2018 година до 11 юни 2018 година в това число до 12 ч, а още в същия ден след 18 ч. ще разгласят и класиралите се.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР