Истерията около затварянето на зимния трансферен прозорец приключи. Отборите от

...
Истерията около затварянето на зимния трансферен прозорец приключи. Отборите от
Коментари Харесай

Топ 10 трансфери през зимата



Истерията към затварянето на зимния трансферен прозорец завърши. Отборите от топ 5 на Европа още веднъж не щадиха средства в търсенето на нови звезди, само че в полза на истината впечатляващите покупко-продажби този път не бяха чак толкоз доста. Доказателство за това е фактът, че клубовете от Висшата лига за пръв път от 2012-а насам вложиха по-малко средства спрямо миналата година – общо 180 млн. паунда. Изненадващо част от грандовете освен на Острова, само че и на Стария континент, даже останаха безразлични и взеха решение да заложат на наличните футболисти. Други пък побързаха да затворят покупко-продажби, които ще влязат в действие през лятото. Ето и топ 10 на най-внушителните прехвърляния през зимата.
Сеск Фабрегас
От „ Челси “ в „ Монако “
След 4 години и половина в Лондон Сеск Фабрегас се съгласи да помогне на „ Монако “ в сложен миг. Халфът си потегли от „ Стамфорд Бридж “ след 198 мача за „ сините “ и 22 гола. Испанският футболист обаче ще се запомни с ювелирните подавания и 111-те асистенции на Острова, част от тях са и с екипа на „ Арсенал “. Само Райън Гигс има повече голови пасове от него в историята на британския футбол. На стадион Луи II ” си осигуриха Фабрегас против скромните 10 млн. паунда.
Кшиштоф Пиатек
От „ Дженоа “ в „ Милан “
На „ Сан Сиро “ почитателите още веднъж се усмихват, а светлият лъч се споделя Кшиштоф Пиатек. Полякът вкара 19 гола в 21 мача за „ Дженоа “ и притегли вниманието на европейските грандове. Но макар интереса на „ Наполи “, „ Ювентус “, „ Реал “ (Мадрид) Пистолеро избра да облече „ червено-черната “ фланелка. И още в първия си мач като титуляр в Милано вкара два гола на „ Наполи “ и класира „ росонерите “ на 1/2-финал за купата на Италия. Гонсало кой? Ако по този начин продължава и отсега нататък, управлението на „ Милан “ ще не помни бързо за 35-те милиона евро, платени на отбора от Генуа.
Гонсало Игуаин
От „ Ювентус “ в „ Челси “
Аржентинецът приключи наема в „ Милан “, където изигра шест бледи месеца. На „ Сан Сиро “ 31-годишният нападател записа 15 мача и 6 гола за състезание. Изненадващо, опитният футболист реши да продължи кариерата си на „ Стамфорд Бридж “, където треньор е Маурицио Сари. Двамата работиха взаимно в „ Наполи “. Не е ясна цената, която „ Челси “ ще заплати за шестте месеца наем, само че по всяка възможност сумата е 9 млн. евро, колкото трябваше да даде и „ Милан “ за правата му за есенния дял. А в Лондон имат алтернатива да вземат Игуаин чартърен и през идната акция против други 18 млн. или да го изплатят за 36 млн.
 balotelli
Марио Балотели
От „ Ница “ в „ Марсилия “
Един от най-чудатите прехвърляния в шампионатите от топ 4. Нападателят ще изкара идващите шест месеца в огромния противник на досегашния му тим – „ Олимпик “ (Марсилия). Супер Марио дойде на „ Велодром “ със свободен трансфер, откакто скъса контракта си с „ Ница “. Сега контрактът му с „ Олимпик “ е до края на сезона, само че за това време италианецът ще прибере близо 4 млн. евро. Интересното е, че дебютът на неприятното момче в Лига 1 през 2016 година бе против отборът от Марсилия, а той вкара 2 гола. Сега при първата си поява с екипа на новия му тим Балотели вкара гол при 1:2 против „ Лил “. Първи негов през акцията.
Леонардо Белерди
От „ Бока “ в „ Борусия “ (Дортмунд)
Пореден рационален ход от страна на управлението на „ жълто-черните “. Немският гранд брои 15 млн. евро за 19-годишния защитник на „ Бока Хуниорс “ с мисъл за бъдещето. Силните страни на южноамериканеца са играта във въздуха, умеенето да чете дейностите на противника, не рискува и при изнасянето на топката. Няма да е изненада, в случай че след някой различен сезон на „ Сигнал Идуна Парк “ разгласят солидна облага при произлязъл трансфер на Белерди. Именно с сходни ходове спортният шеф Михаел Цорк обезпечи на клуба над 500 млн. евро от продажбата на някои от звездите на отбора от 2015 година насам.
Кристиан Пулишич
От „ Борусия “ (Дортмунд) в „ Челси “
Доказателство за умелата игра на „ Борусия “ на трансферния пазар е продажбата на Кристиан Пулишич. Немският отбор ще прибере за американския национал 64 млн. евро, само че договорката ще бъде задействана през лятото. Пулишич дойде в клуба през 2015 година и макар нежната възраст последователно се наложи като главен състезател на „ жълто-черните “. 20-годишният гений разполага с отлична техника, прецизен мерник, който ползва както при удари, по този начин и при подабавания. Може да играе добре на двата фланга, а също и зад нападателя.
Франки Де Йонг
От „ Аякс “ в „ Барселона “
„ Барселона “ завоюва една от най-големите борби на трансферния пазар през зимата. А за какво не и най-голямата. Каталунците си осигуриха подписа на обещаващия халф на „ Аякс “ Франки Де Йонг, мощно мечтан от финансово могъщи клубове като ПСЖ и „ Манчестър Сити “. Сделката е на стойност 75 млн. евро, само че сумата може да нарасне до 86 млн. с другите бонуси, заложени в контракта. Младото „ лале “ е определяно за новия Иниеста на „ Камп Ноу “, само че това той ще потвърждава от лятото, защото остатъка от сезона ще изкара в досегашния си отбор в Ередивизи.
 morata
Алваро Мората
От „ Челси “ в „ Атлетико “ (Мадрид)
Трудният престой на испанеца на „ Стамфорд Бридж “ завърши. Мората се причисли към „ Атлетико “ чартърен за период от 18 месеца, където ще опита да съживи кариерата си. Интересното е, че нападателят потегли за огромния футбол точно от школата на „ дюшекчиите “, макар че в мъжкия футбол дебютира с екипа на огромния градски противник „ Реал “.
„ Животът ми е поемал по доста отклонения, само че това е орис да дойде тук – изясни испанският футболист. – Горд съм, че още веднъж съм в тима от моето детство, където имам толкоз доста мемоари. “
Мората дойде в „ Челси “ за рекордните за клуба 80 млн. евро, само че вкара едвам 24 гола във всички шампионати за година и половина.
Леандро Паредес
От „ Зенит “ в ПСЖ
И през този трансферен прозорец първенецът на Франция не изневери на правилата си. На „ Парк де Пренс “ броиха 45 млн. евро на водача в съветската Висша лига, с цел да си обезпечат полузащитника. Аржентинецът към този момент натрупа стабилен опит в Европа, където игра още за „ Киево “, „ Рома “ и „ Емполи “. Паредес е спряган за заместител на напускащия през лятото Адриен Рабио и контузения Марко Верати. 24-годишният състезател отхвърли на „ Челси “, с цел да се причисли към новите си съотборници Неймар, Килиан Мбапе и Джанлуиджи Буфон.
 Sala
Eмилиано Сала
От „ Нант “ в „ Кардиф “
Най-тъжният трансфер може би в цялата история на футбола. Аржентинецът загуби живота си точно поради прекосяването му в клуба от Висшата лига. Нападателят изчезна на път за Острова, откакто избра да пътува с дребен аероплан, а не с постоянен полет. Сделката занапред ще се преглежда от ФИФА и УЕФА, защото английският клуб отхвърля да заплати въпросните 18 млн. евро на „ Нант “. От своя страна френският клуб смята договорката за финализирана, а в транфера е намесен и трети тим – „ Бордо “, чакащ % от Сала. Но това са елементи, които не могат да върнат живота на един младеж, чиято гибел съкруши хиляди почитатели, родственици и другари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР