Испанци под карантина излязоха на балконите си, за да дрънчат

...
Испанци под карантина излязоха на балконите си, за да дрънчат
Коментари Харесай

Испанци протестират от терасите си срещу бившия крал, искат да дари парите си на здравната система

Испанци под карантина излязоха на балконите си, с цел да дрънчат с тенджери и тигани като митинг, съобщи Ройтерс. Те настояха някогашният крал Хуан Карлос да подари милионите, за които се твърди, че е получил от Саудитска Арабия, на испанската здравна система , опитваща се сега да се оправи с ковид.
Es la primera vez en la historia reciente de España que pasa algo así, de una manera tan evidente y masiva. Al final el está cada vez más presente.
— Jorge Castrillón. (@improbable)
Хора от центъра на Мадрид, събрани по апел в обществените мрежи, излязоха на балконите си, с цел да вземат присъединяване в митинга. Испанците са сложени под карантина от събота и излизат единствено за най-необходимото, за да се ограничи разпространяването на ковид във втората най-силно наранена страна в Европа.
 БГНЕС
Крал Фелипе Шести съобщи в неделя, че се отхвърля от наследството на своя татко, някогашния крал Хуан Карлос, и го лиши от държавна прехрана.

Швейцарски вестник заяви, че до момента в който е бил крал, Хуан Карлос е приел 100 милиона $ от Саудитска Арабия. Бившият крал, който абдикира през 2014 година след 40 години на трона, не е коментирал изказванията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР