Испанското правителство ще финансира изграждането и реконструкцията на 43 000

...
Испанското правителство ще финансира изграждането и реконструкцията на 43 000
Коментари Харесай

Испания с идея как да се справи с недостъпните жилища

Испанското държавно управление ще финансира построяването и реконструкцията на 43 000 жилища, които по-късно да се отдават чартърен на налични цени. Планираните нови жилища са в допълнение към авансово оповестения проект за реорганизация на 50 000 жилища, които бяха под ръководство на испанската банка Sareb.

Новината беше обявена от премиера Педро Санчес, който той посочи, че държавното управление ще употребява 4 млрд евро за задачата, които ще дойдат от избавителните фондове на Европейски Съюз. Средствата ще бъдат предоставени на строителни бизнесмени и притежатели за създаване и реконструиране на къщи в обществени жилища и в парцели, които да се отдават чартърен на налични цени.

Ще превърнем достъпа до жилище в право, а не в проблем “, сподели той пред долната камара на Народното събрание, добавяйки, че къщите би трябвало да бъдат енергийно ефикасни.

Покачването на наемните равнища в страната се чака да се трансформира в главен проблем на Испания през идващите месеци. В същото време страната се приготвя за локални избори на 28 май и за парламентарни по-късно тази година.

По данни на Observatory of Emancipation единствено 16% от младежите в Испания живеят независимо, в съпоставяне със приблизително 32% в Европа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР