Испанското правителство обяви за бедствена зона остров Ла Палма, който

...
Испанското правителство обяви за бедствена зона остров Ла Палма, който
Коментари Харесай

Испания обяви Ла Палма за бедствена зона

Испанското държавно управление разгласи за бедствена зона остров Ла Палма, който пострада от вулканично изригване. Решението ще задейства незабавни дотации и други ограничения за поддръжка, оповестява " Ел Паис ". 

Правителството разгласи първия пакет от 10,5 милиона евро, който включва около 5 милиона евро за пазаруване на къщи, а остатъкът е за закупуване на мебели и други значими битови артикули.

" Правителството се ангажира да помогне на остров Ла Палма. Няма да изоставим никого ", сподели министърът на териториалната политика и представител на държавното управление Изабел Родригес и посочи, че  с парите ще бъдат издигнати 107 000 за хората, чийто къщи останаха под лавата. Това е така наречен " първа фаза на неотложност " на Специалния проект за възобновяване на остров Ла Палма на кабинета на Педро Санчес. 

" Институциите са тук, с цел да решат проблемите ", сподели по този мотив министър председателят Санчес.

След повторното изригване на вулкана, чиято лава обхвана 258 хектара земя са унищожени 589 здания и над 19 километра пътища на острова.

Местните управляващи оповестиха, че от 19 септември лавата постепенно се стича по западния скат на вулкана към морето и унищожи близо 600 къщи, както и църкви и бананови насаждения на остров Ла Палма, който е прилежащ на Тенерифе и е част от Канарския архипелаг покрай северноафриканския бряг.

Стотици хора в села по крайбрежието остават затворени у дома в очакване лавата, която вулканът избълва през миналите дни, да доближи до морето и да изпусне отровен газ. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР