Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария поема контрола над Каталуния

...
Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария поема контрола над Каталуния
Коментари Харесай

Мадрид поема контрола над Каталуния

Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария поема контрола над Каталуния от през днешния ден, откакто премиерът  Мариано Рахой уволнени каталунското държавно управление, разпусна каталунския парламент и насрочи районни избори. От служба беше освободен и шефът на каталунската полиция " Мосос д`Ескуадра ", който Мадрид разследваше за подкрепяне на сепаратистите. 
Каталунците, подкрепящи независимостта, честваха до късно по улиците на Барселона. Според Ернесто Мендоса отделянето на Каталуния е за положително. Обявяването на самостоятелност не е елементарно. Това е огромна стъпка напред, същото като да достигнеш пълноправие. Предполагам, че ще ни коства скъпо, само че мисля, че ще сме по-добре в дълготраен проект. Уверен съм, че държавното управление ни има добре премислена тактика, с която ще реши тези проблеми. 
Имаше и демонстрации в поддръжка единството на Испания. В Мадрид през днешния ден предстоят демонстрации в поддръжка на единството и отбрана на конституцията откакто през вчерашния ден Каталунският парламент утвърди началото на процеса за самостоятелност. Европейските и международни водачи осъдиха едностранното оповестяване на самостоятелност. Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни написа, че никой в Европейския съюз няма да признае незасимостта на Каталуния.  Съединените щати оповестиха, че считат Каталуния за част от Испания и поддържат ограниченията за опазване на страната мощна и единна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР