Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че е притеснен от старта

...
Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че е притеснен от старта
Коментари Харесай

Надал: Ситуацията не е идеална, но не е напълно лоша

Испанският тенисист Рафаел Надал съобщи, че е обезпокоен от старта на сезона си. Испанецът позволи две две провали. На шампионатът „ Юнайтед къп “ той загуби от британеца Камерън Нори (6:3, 3:6, 4:6) и австралиеца Алекс де Минаур (6:3, 1:6, 5:7).

„ През последните шест месеца играх доста малко публични мачове. Така че тези мачове оказват помощ. Разбира се, в случай че спечелех, процесът щеше да върви по-бързо, само че би трябвало да се бориш. На моменти играех доста добър тенис. Той игра доста добре от бекхенд, промени посоките от форхенд.

Вероятно изискванията тук не са идеални за мен, тъй като топката е „ мъртва “. Не знам дали е от топката или е закрит корт и висока мокрота, само че топката става мека и това не оказва помощ на въртенето. Играчите с по-плоски удари имат по-високи шансове. Но това не е опрощение “, сподели Надал на конференция след мача.

36-годишният тенисист приказва и за Откритото състезание на Австралия,което стартира напълно скоро: „ Откритото състезание на Австралия остава след две седмици. Няма да кажа, че обстановката е идеална, само че няма да кажа, че всичко е изцяло неприятно - тъй като на моменти играх доста добре. Мисля, че тези два мача ще ми оказват помощ. Сега би трябвало да спечелим няколко мача. Това е единствено началото и не се тормозя доста. Имаше опция да изгубя такива мачове. Миналата година също изгубих два мача в Абу Даби “.

Откритото състезание на Австралия ще се организира от 16 до 29 януари в Мелбърн.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР