Испанският тенисист Рафаел Надал беше определен за Спортист номер 1

...
Испанският тенисист Рафаел Надал беше определен за Спортист номер 1
Коментари Харесай

Рафаел Надал стана Спортист номер 1 за 2020-та година

Испанският тенисист Рафаел Надал беше избран за " Спортист номер 1 " на миналата 2020-а година от Laureus World Sports Академи. Церемонията се организира в испанския град Севиля.

В момента 34-годишният тенисист е на 2-о място в международната класация на АТР, а другояче в кариерата си има 87 извоювани шампионата, включително и 20 от Големия шлем. За него това е втора поредна година след тази през 2011-а година.

За номер 1 при дамите беше избрана също тенисистка - това е японката Наоми Осака, която също заема 2-а позиция в женската класация. През 2020-а тя победи на Откритото състезание на Съединени американски щати. Общо има 7 трофеи от Тура, в които са и четири от Големия шлем.

Бяха раздадени и няколко специфични награди. Такива призове получиха египетското крило на Ливърпул Мохамед Салах, състезателят по американски футбол Патрик Махоумс - куотърбек на Канзас Сити Чийфс, седемкратният международен първенец във Формула 1 - британецът Люис Хамилтън, канадският сноубордист Максанс Паро и американският играч по триатлон със Синдром на Даун Крис Никич.

Американската тенис икона Били Джийн Кинг получи специфична премия за повсеместен принос поради битката и за тъждество в тениса при мъжете и при дамите, най-много във връзка с наградните фондове.

Лавровите награди са учредени през 1999-а година от интернационалните фондове при присъединяване на няколко генерални спонсора и се връчват годишно. Победителите се дефинират в гласоподаване на два кръга. Първият стадий е след пресяване и избор на медиите, а на втория стадий гласуването е на 50 индивида, които са членове на Лавровата академия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР