Испанският тенисист Карлос Алкарас заяви, че контузията на глезена, която

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас заяви, че контузията на глезена, която
Коментари Харесай

Алкарас: Тук съм за титлата и не мисля за нищо друго

Испанският тенисист Карлос Алкарас съобщи, че травмата на глезена, която го принуди да се отдръпна от присъединяване на шампионата в Рио де Жанейро, към този момент е по-добре и единственото нещо в мозъка му е да отбрани купата си от конкуренцията в Индиън Уелс.

Алкарас, който надигра руснака Даниил Медведев във финала през предходната година, трябваше да се откаже след единствено два гейма в Рио откакто изкълчи десния си гален.

Това бе следващо затруднение за заемащия второ място в международната класация испанец, който няма купа от успеха над Новак Джокович във финала на " Уимбълдън " през предишния юли.

20-годишният тенисист загуби на четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия през януари и бе надвит в два сета от Николас Хари на полуфиналите на шампионата р Аржентина през предишния месец. Той победи Рафаел Надал в показателен мач в Лас Вегас в неделя и макар, че ката, че се усеща добре на тренировките, той е наясно, че травмата му си остава въпросителна.

" Вероятно някои хора мислят за глезена ми. Да забележим дали ще бъда на 100 % или не, само че се усещам по-добре. Нека забележим по какъв начин ще стартира шампионатът, само че аз несъмнено съм тук, с цел да защитя купата си и не мисля за нищо друго ", разяснява Карлос Алкарас.

След гала, на която бе открит стенна живопис в памет на купата му предходната година, двукратният първенец от Големия шлем сподели, че към момента се приспособява към славата.

" Много пъти човек се разсънва не в положително въодушевление и желае да се скрие или да не бъде разпознат от хората. Но аз съм естествен човек и пробвам да одобрявам всичко естествено. Хората ме познават, разпознават ме и си мисля, че това е хубаво ", добави Алкарас.

Той чака първия си мач против Матео Арналди в петък.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР