Испанският тенисист Карлос Алкарас направи успешно завръщане на корта след

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас направи успешно завръщане на корта след
Коментари Харесай

Алкарас се завърна на корта с трудна победа

Испанският тенисист Карлос Алкарас направи сполучливо завръщане на корта след три месеца и половина неявяване.

19-годишният Алкарас, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се класира за четвъртфиналите на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626 595 $ след триумф над сърбина Ласло Джере с 6:2, 4:6, 6:2 по-късно повече от два часа игра.

Това беше първи мач за испанеца от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, след което се възстановяваше от мускулни контузии на корема и на бедрото.

" Чувството да си на корта и да побеждаваш още веднъж е ужасно. От много време не бях играл спортен тенис, тъй като трябваше да се възстановя. Радвам се, че най-сетне съумях да запиша първата си победа за 2023 година ", разяснява поставеният под номер 1 Алкарас, който е втори в класацията на АТП сега.

На четвъртфиналите той ще срещне сръбския квалификант Душан Лайович, който се оправи с представителя на домакините Камило Уго Карабели с 6:3, 6:1.
  
Номер 2 в схемата Камерън Нори (Великобритания) трябваше да се потруди крепко, с цел да отстрани участващия с " уайлд кард " аржентинец Факундо Диас Акоста с 4:6, 7:5, 7:6(6). Акоста на три пъти се приближи единствено на две точки от успеха, само че не се възползва.

Нори чака в идващия кръг различен представител на домакините Томас Мартин Ечевери, който се оправи с испанеца Роберто Карбайес Баена с 4:6, 6:1, 6:2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР