Испанският телекомуникационен гигант Telefonica S.A. обяви, че нейното дъщерно дружество

...
Испанският телекомуникационен гигант Telefonica S.A. обяви, че нейното дъщерно дружество
Коментари Харесай

Telefónica продава кулите си в Европа и Латинска Америка

Испанският телекомуникационен колос Telefonica S.A. разгласи, че нейното дъщерно сдружение Telxius Telecom се е съгласило да продаде своите телекомуникационни кули в Европа (Испания и Германия) и Латинска Америка (Бразилия, Перу, Чили и Аржентина) на American Towers за 7,7 милиарда евро. в брой (за към 9,4 милиарда долара). Съобщение за събитието е изпратено до Националната комисия за пазара на скъпи бумаги (CNMV), предава.

Европейските и латиноамериканските бизнеси ще бъдат продадени в две обособени транзакции, при които American Towers ще придобият почти 30 722 обекта от телекомуникационни кули и ще станат водещ снабдител на Telefonica и в двата района. Компаниите прибавиха, че American Towers ще остане сътрудник на Telefonica в стратегически планове в Бразилия, Аржентина и Колумбия.

" Операцията има стратегически смисъл в нашата пътна карта. American Towers беше вторият ни снабдител след Telxius. След тази интервенция ще продължим да се фокусираме върху нашите най-амбициозни цели: интеграцията с английския снабдител на услуги O2 и Virgin Media в Обединеното кралство, закупуването на Oi mobile в Бразилия и намаляването на дълга ", съобщи основният изпълнителен шеф на Telefonica Хосе Мария Алварес-Оалете. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР