Испанският премиер Педро Санчес заклейми като неприемливо нарастването на домашното

...
Испанският премиер Педро Санчес заклейми като неприемливо нарастването на домашното
Коментари Харесай

Испанският премиер осъди ръста на домашното насилие в страната

Испанският министър председател Педро Санчес жигосах като недопустимо повишаването на домашното принуждение, откакто единствено през през миналата седмица пет дами бяха убити от техните сегашни или някогашни интимни сътрудници , съобщи " Гардиън ".

Сред жертвите е 42-годишна жена от Барселона, която е била наръгана до гибел от брачна половинка си, който по-късно се е самоубил, както и бременна мароканка, която е убита от колегата си, който по-късно самичък се предал на полицията. Най-малко 14 са дамите, убити в Испания до момента тази година от техен сътрудник или някогашен сътрудник, а 1 092 са общо, откогато държавното управление стартира да води статистика през 2003 година

" Това е тежка действителност, неприемлива действителност ", сподели Санчес, осъждайки жестокостта на петте смъртни случая. " Испания, за жалост, страда от женомразство, което значи, че има мъже, които убиват дами, тъй като са дами. Не можем да гледаме по различен метод, до момента в който ден след ден се случват тези убийства, не би трябвало да забравяме за болката и страха, които изпитват хиляди дами в нашата страна. "

Участниците в акцията изясняват увеличението на броя на убийствата с облекчаването на рестриктивните мерки за ковид от края на изключителното състояние на 9 май. Жените са изложени на по-голям риск от физическо принуждение от страна на принуждение от сътрудник , който се пробват да изоставен и това евентуално се случва по-често в този момент, когато рестриктивните мерки за придвижване са отстранени, споделят те.
 СЗО: Ръст на домашното принуждение поради карантината
СЗО: Ръст на домашното принуждение поради карантината

Но няма задоволително достоверни данни за статистиката по света

Испанските политици организират поредни стратегии за справяне с домашното принуждение от 1997 година Испанският парламент през 2004 година с голямо болшинство утвърди първия европейски закон с съответни ограничения против насилието, учредено по пол.

В началото на май, домашното принуждение поради пандемията. За казуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР