Испанският премиер Педро Санчес обяви, че от 4 май ще

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви, че от 4 май ще
Коментари Харесай

В Испания се връщат към тренировките от понеделник, Ла Лига се подновява на 5 юни

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че от 4 май ще е позволено на локалните професионални спортисти да организират самостоятелни тренировки на открито.

Това значи, че футболистите към този момент ще могат да организират своите занимания на клубните бази, въпреки и независимо. Тази дата се загатва и в направения протокол на Върховния състезателен съвет, изпратен до Министерството на здравеопазването и разгласен от Санчес. Преди тренировките играчите и представителите на лимитирания треньоски щаб ще бъдат тествани. Това ще става в техните коли.

Breaking | Pedro Sánchez announces four-phase plan for Spain to come out of current lockdown #coronavirus https://t.co/9WVhw59kgw pic.twitter.com/nxOaYM7YRY
— AS English @ (@English_AS) April 28, 2020
Посочват се още три значими дати. От 18 май тренировките ще могат да се организират в дребни групи от по шестима, а седмица по-късно и от осмина. Няма да може да има повече от 10 индивида на терена, в това число и треньорите. На 1 юни се планува заниманията да са разрешени по едно и също време за целия тим, само че още веднъж при избран протокол. 5 юни е дълго чаканата дата, на която най-вероятно ще бъде възобновен сезонът в Ла Лига, въпреки и мачовете да са при закрити врата. Не е изключено, според от напредъка на подготвителния развой, да има забавяне от една седмица и първите мачове от 28-ия кръг да се изиграят на 12 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР