Испанският премиер Педро Санчес обсъди с китайския президент Си Дзинпин

...
Испанският премиер Педро Санчес обсъди с китайския президент Си Дзинпин
Коментари Харесай

Испания кани Китай за съвместни проекти

Испанският министър председател Педро Санчес разиска с китайския президент Си Дзинпин опцията за взаимни вложения с Китай в планове, финансирани от фондове за възобновяване от пандемията на Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден Унгария утвърди законопроект от значително значение за зеленото осветяване от фонда за възобновяване на Европейски Съюз, с което блокът е стъпка по-близо до стартирането на договорката.

Регулаторните органи в Брюксел и Вашингтон са внимателни по повод засиленото въздействие на Китай в Европа и недоволстват от китайските вложения в сериозна инфраструктура.

Според изказването на испанското държавно управление, обаче, Санчес е уверил Си, че може да се откри общ език за одобрение на дълго чаканото капиталово съглашение сред Пекин и Брюксел и предложи Испания да играе градивна роля за подсилване на връзките сред Китай и Европейски Съюз.

Тъй като през идващите години Испания би трябвало да получи към 140 милиарда евро за възобновяване от пандемията, Санчес уточни опциите за вложения в „ зеления преход, електрическата подвижност, кръговата стопанска система и дигитализацията “.

Преди първия транш на средства от Европейски Съюз, Испания е ухажвала държавните фондове за богатство в Близкия изток за взаимно вложение в огромни планове.

Миналата година държавното управление одобри декрет, който му дава право на несъгласие върху придобиването на повече от 10% дялове от задгранични вложители в испански компании, считани за стратегически.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР