Испанският колос шокиращо загуби от Атлетик Билбао с 1:0 и

...
Испанският колос шокиращо загуби от Атлетик Билбао с 1:0 и
Коментари Харесай

След Барса: Билбао взе скалпа и на Реал за сладко отмъщение!

Испанският исполин шокиращо загуби от Атлетик Билбао с 1:0 и отпадна на 1/4-финалите за Купата на Краля. Фантастичен гол на резервата Алекс Беренгер в 89-ата минута матира " кралете " и класира баските за полуфинал в конкуренцията.
В началните минути на срещата Дани Гарсия имаше два отлични шанса да вкара за Билбао, само че при първата обстановка бе отхвърлен от Тибо Куртоа, а при втората - ударът му излетя в навън. В средата на полувремето Икер Муниаин също имаше превъзходен късмет да вкара, само че ударът му излетя настрана от гредата.

В първите минути на второто полувреме Билбао можеше да открие резултата. Първо Икер Муниаин центрира рисково в пеналтерията на Реал, само че Куртоа се намеси. След това и Раул Гарсия съумя да заплаши вратата на " белите ", само че не откри задачата.
След това Билбао претендираше за дузпа за игра с ръка на Начо Фернандес, само че след инспекцията на ВАР не бе открито нарушаване на разпоредбите на играта. В идващите минути двата тима смъкнаха оборотите, а с това спаднаха и рисковите положения пред двете порти.
В 81-ата минута подаване с пета изведе хитро Каземиро в наказателното поле на Билбао, само че бразилският халф не съумя да откри добре топката и ударът му се оказа право в тялото на вратаря Агиресабала, който съумя да избие с крайник.
Минута преди приключването на постоянното време Билбао шокира своя прославен посетител. Влезлият като запаса Алекс Беренгер сподели невероятна техника в наказателното поле на Реал, с цел да отстрани като на игра Начо Фернандес, а по-късно да прати брилянтен удар в далечния ъгъл - 1:0!



СТАРТОВИ СЪСТАВИ


Атлетик Билбао: Агиресабала, Берчиче, Мартинес, Алварес, Де Маркос, Муниаин, Весга, Гарсия, Нико Уилямс, Гарсия, Инаки Уилямс
Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Алаба, Начо, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Васкес, Винисиус, Родриго
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Реал Мадрид стигна до четвъртфиналната фаза, откакто в профил мъчно Елче след 120-минутна борба. Атлетик Билбао също игра 2 часа в предния кръг, като съумя да в профил каталунския исполин Барселона. За последно Реал и Билбао спориха на финала за Суперкупата на Испания, където " белите " надвиха с 2:0.
За днешния дуел Карло Анчелоти няма да може да разчита на звездния си нападател Карим Бензема, който е с травма. Сред отсъстващите са още Марсело, Мариано Диас и Ферлан Менди. Унай Венседор пък е единственият отсъстващ в редиците на баските.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР