Испанският Атлетико Мадрид победи с 3:0 сборната селекция на американската

...
Испанският Атлетико Мадрид победи с 3:0 сборната селекция на американската
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид шамароса звездите на МЛС с Ибра и Рууни

Испанският Атлетико Мадрид победи с 3:0 сборната селекция на американската Мейджър-лига, като това е четвърто следващо проваляне за американците откогато Мачът на звездите се организира в този формат.

Ръководството на лигата реши да опълчва най-хубавите локални играчи на някой от водещите европейски клубове в един мач. Тази година срещата се състоя на напълно футболния Експлория стейдиъм във Флорида, който е с потенциал 25 527 фенове и беше разпродаден до край.

Маркос Йоренте откри резултата за Атлетико Мадрид в 43-ата минута, а Жоао Феликс и Коща влязоха през второто полувреме, с цел да оформят крайното 3:0 в 85-ата и в 90-ата минута на срещата.

"Получи се забавен мач, съвсем спортен. През второто полувреме трябваше да напpaвим много неща, с цел да си подсигурим успеха. Виждам, че МЛС се развива с всеки минал ден. През второто полувреме видяхме един динамичен МЛС-отбор ", разяснява след срещата наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне.

Мачът мина под знака на доста мощен дъжд, който безусловно потопи заведенията към стадиона, където се събираха почитателите към час преди дуела. Наложи се началото да бъде забавено с 34 минути, с цел да се възстановява ситуацията и хората да заемат местата си по трибуните.

Атлетико контролираше мача през цялото време и до първия гол ударите бяха 12-1 за тях, като само Уейн Рууни стреля по посока вратата на Адан.

В 43-ата минута Йоренте получи мек пас от Родриго Рикелме и 19-годишният полузащитник откри резултата, въпреки ударът му да рикошира и заблуди вратаря Брад Гуцан. Началото на второто полувреме предложи доста шансове за американците, пропуснати от Диего Роси, Николас Лодейро, Езекиел Барко и Бащиан Швайнщайгер (от свободен удар). Но в края на срещата класата на гостите си сподели думата и Жоао Феликс в 85-ата и Диего Коща в 93-ата оформиха крайното 3:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР