Испанските власти запорираха три имота на руския депутат в Държавната

...
Испанските власти запорираха три имота на руския депутат в Държавната
Коментари Харесай

Испания запорира три имота на руския депутат и бизнесмен Аркадий Пономарьов

Испанските управляващи запорираха три парцела на съветския народен представител в Държавната дума и член на партията на Владимир Путин „ Единна Русия “- Аркадий Пономарьов. Той е един от седемте съветски предприемачи и политици с парцели в Испания, които са глобени от Европейски Съюз поради връзките им с Кремъл.

Пономарьов (66 г.) има една от най-големите компании за произвеждане на млечни артикули в Русия и е непосредствен до президента Путин. През предходната година е заявил персонална облага от близо 200 милиона евро.

В региона на Аликанте има три огромни жилището, в които по неговите думи не е ходил от 2 години. През февруари тази година Пономарьов съобщи пред съветски медии, че окачва да му бъдат иззети от испанските управляващи, само че в случай че би трябвало да поддържа президента Путин за Украйна отново ще го направи. По-късно гласоподава за признаването на независимостта на самопровъзгласилите се републики Донецк и Луганск.

Пред съветски медии Пономарьов споделя, че конфискацията на недвижимото му имущество в Испания му е неприятна, само че не е толкоз значима за него, защото същите тези жилища в Москва биха коствали доста повече.

„ Това не е жизненоважен въпрос за мен “, показва той. „ Почти същото е като да ми се счупи колата, срамно е, само че какво от това? ".

Испанските медии прецизират, че в региона на Аликанте има публично регистрирани над 25 00 руснаци, които непрекъснато живеят там. Тя е втората провинция след Каталуния с най-вече иззети съветски парцели.

В Жирона са запорирани 11, 8 от които са на доведената щерка на Сергей Чемезов, член на Висшия съвет на „ Единна Русия “ и шеф на съветската държавна корпорация за въоръжение „ Ростех “.

В региона на Аликанте пък парцели имат и дъщерите на някогашния съветски президент Михаил Горбачов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР