Испанските власти премахват задължението за носене на маски на открито,

...
Испанските власти премахват задължението за носене на маски на открито,
Коментари Харесай

Испания слага край на задължителното носене на маски на открито след намаляване на разпространението на коронавируса

Испанските управляващи отстраняват задължението за носене на маски навън, тъй като заразяванията с ковид понижават, а лечебните заведения оповестяват за по-малко хоспитализации, предадоха АП и ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30553
От четвъртък в Испания към този момент няма да би трябвало да се носят маски навън, заяви през днешния ден държавната говорителка Исабел Родригес след съвещание на кабинета. Промяната на разпоредбите ще важи и за учениците, когато в междучасията са на открито.

Маските обаче остават наложителни в закритите пространства, включително в публичния превоз, както и когато хората не могат да са на метър и половина един от различен.

Изискването за носене на маски навън беше въведено в края на предходната година поради бързото нарастване на заразяванията, подхранвано от разновидността Омикрон.

Седемдневната заболеваемост спада от седмици и в този момент е 715 случая на 100 000 души. В средата на януари тя беше над 1600. Броят на пациентите, нуждаещи се от болнично лекуване, също понижава.

Властите отдават тези низходящи трендове на високото равнище на имунизация. Досега към 80 % от испанците са изцяло имунизирани против COVID-19, а 47 % са и с подсилваща доза.

 

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30553  Изследване: В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност Изследване: В страните с по-малко бустерни дози имат по-голяма смъртност  Лек спад на заболеваемостта от COVID-19 се регистрира в Пазарджишко Лек спад на заболеваемостта от COVID-19 се регистрира в Пазарджишко  Висока остава заболеваемостта от COVID-19 в област Добрич Висока остава заболеваемостта от COVID-19 в област Добрич
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР