Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо

...
Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с предполагаемо
Коментари Харесай

Испанските служби прехванаха пратка с експлозив за премиера Педро Санчес

Испанските служби за сигурност са прехванали пощенска пратка с хипотетично взривно устройство, адресирано до премиера Педро Санчес. Новината оповестиха от Националната полиция и потвърдиха, че тази заран друго писмо с експлозив е било изпратено и до военновъздушната база в Торехон де Ардос, съобщи БНР.

 

По-късно стана ясно, че плик с експлозив е дошъл тази заран и до министъра на защитата на Испания Маргарита Роблес. Така пощенските колета с взривни субстанции в тях станаха общо пет - до премиера, до военновъздушната база в Торехон де Ардос, до украинското посолство в Мадрид, до оръжейна компания, основана в Сарагоса и до министъра на защитата на Испания Маргарита Роблес.

На специфична конференция държавният секретар по сигурността Рафаел Перес изясни, че първият плик е бил изпратен до премиера Педро Санчес още на 24 ноември. Засечен е на скенер, след което испанските служби са задействали съответните протоколи за сигурност. Вторият е получен в посолството на Украйна на 30 ноември.

При отварянето му бе леко ранен един от охранителите, а регионът бе отцепен и към момента е под засилено полицейско наличие.

Третият плик е изпратен до оръжейна компания в Сарагоса, в която работят 150 души и създават системи за изстрелване на ракети, ръчни гранати и устройства за нощно виждане.

Продукцията им се изнася за 35 страни, в това число и за Украйна. Те доставиха и първите 1370 гранатомета C-90 и Alcotán, дружно с леки картечници и 700 000 патрона от друг диаметър за украинските военни. Четвъртият плик е получен в четвъртък сутринта сред 3 и 4 часа във военновъздушната база в Торехон де Ардос, ситуирана покрай Мадрид.

В момента пратките са проучват, с цел да се откри дали имат връзка между тях. От съветското посолство в Мадрид незабавно реагираха, заявявайки, че нямат нищо общо с пратките и осъждат " всяка опасност или терористичен акт ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР