Испански изследователи установиха, че хората, които живеят с кучета, са

...
Испански изследователи установиха, че хората, които живеят с кучета, са
Коментари Харесай

Собствениците на кучета били по-застрашени от Covid-19

Испански откриватели откриха, че хората, които живеят с кучета, са застрашени повече от Covid-19 и по тази причина ги приканиха да засилят хигиената на питомците си, оповестява в. " Мирър ", представен от Българска телеграфна агенция.

Специалистите от университета на Гранада са стигнали до извода, като са анализирали главните рискови фактори за Covid-19. Анализът им демонстрира, че хората, които живеят с куче, са със 78% по-застрашени от новия ковид. Учените не могат да посочат повода, по тази причина упорстват за засилена хигиена.

" Насред пандемията и при липса на дейно лекуване или ваксина, превантивните хигиенични ограничения са единственото избавление. Тези ограничения би трябвало да се ползват и за кучетата, които наподобява директно или непряко усилват риска от болест с новия ковид ", сподели ръководителят на проучването Кристина Санчес Гонсалес.

Изследването е обхванало 2086 души в Испания по време на възбраната за излизане от март до май.

Според рекомендациите на английските здравни управляващи животните доста рядко се заразяват с новия ковид. Данни домашни любимци да предават вируса на хора, са извънредно редки, отбелязва в. " Мирър ". След глезене на животно обаче е добре ръцете да се измият, тъй като по козината му може да има и други вируси и бактерии, като e.коли и салмонела.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР