Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод.

...
Испански епископ реши да напусне католическата църква по необичаен повод.
Коментари Харесай

Испански епископ напусна църквата заради любов с еротична писателка

Испански свещеник реши да напусне католическата черква по необикновен мотив. Преди месец Хавиер Новел стимулира решението си с „ персонални аргументи “.

Сега се оказва обаче, че мъжът се отделя от църковното дело поради любовни усеща към жена, която е публицист на сатанинско-еротична фантастика. Самият Новел става най-младият свещеник на Испания. Това се случи през 2010 година, когато той е на 41 години. Той е част от църквата в община Солсона в североизточните елементи на Каталуния.

Вече някогашният свещеник е самичък по себе си спорна персона поради сепаратистките си и хомофобски пристрастености. Новел показва поддръжка към така наречен conversion therapy или лечения, които целят да трансформират религиозната или пък, да вземем за пример, полова ориентировка на човек.

Испанският уебсайт Religión Digital написа, че в този момент той си търси работа като агроном в района на Барселона. В своето творчество обичаната на Новел - Силвия Кабайол, преглежда разнородни тематики като садизъм, полуда, сексапил, борбата сред положителното и злото, сред Бог и Сатаната.

Според Би Би Си историята е по този начин развита, че да раздруса и обърка полезностите и религиозни вярвания на човек. Нито някогашният свещеник, нито писателката са дали отговор на публикациите и информацията за тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР