Испанската прокуратура е поискала затвор за звездата на Реал (Мадрид)

...
Испанската прокуратура е поискала затвор за звездата на Реал (Мадрид)
Коментари Харесай

Затвор за Роналдо — настояват от прокуратурата

Испанската прокуратура е поискала затвор за звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, оповестява El Pais.

Изданието разкрива правосъдни протоколи, в които ръководителката на правосъдното министерство Каридад Гомес Морело упорства носителят на пет трофея „ Златна топка” да не се измъква от ръката на закона.

„ Съвсем съществено, имаме хора в пандиза, които не са платили 125 000 евро”, пледира Каридад Гомес Моурело за твърда глоба против португалеца.

Общо 14,7 милиона евро е сумата, която 32-годишният футболист е укрил като налози. Самият Роналдо се изрича към този момент пред съда през август и документално удостовери, че е осведомен със законите и не е заобикалял разпоредбите.

Все още не е ясно какво решение ще вземе съда и дали ще се стигне до развой, а за това нещата може да се протакат още една година. Ако се стигне до публично обвиняване, Роналдо се заплашен от затвор и висока санкция.

Случаят припомня на този на Лионел Меси. Аржентинецът бе наказан през май на 21 месеца затвор. В Испания обаче наказаните през предходни прегрешения и при присъди за затвор под две години, не е наложително да влизат в действие. Така в последна сметка звездата на Барселона заплати единствено 3,7 милиона евро санкция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР