Испанската полиция задържа 24-годишен мароканец, заподозрян за нападенията в Барселона.

...
Испанската полиция задържа 24-годишен мароканец, заподозрян за нападенията в Барселона.
Коментари Харесай

Арестуваха 24-годишен мароканец заради атентата в Барселона



Испанската полиция задържа 24-годишен мароканец, обвинен за нападенията в Барселона. Мъжът е арестуван във Винарос. За него се твърди, че е обвързван с атентатите в каталунската столица от август тази година.
Смята се, че мароканецът е бил в положителни връзки с част от терористите, организирали атентатите в Барселона и Камбрилс през август, изключително с Абделбаки Ес Сати - имамът от Рипол, който проверяващите считат за основната фигура във вербуването на останалите членове на клетката и планирането на офанзивите.
24-годишният мароканец е непрекъснато пребиваващ в Испания, Проверява се дали той е оказал помощ на терористите да купят нужните субстанции, с цел да създадат експлозивите в къща в Алканар и дали е съдействал за превозването на част от взривните субстанции.
Абделбаки Ес Сати почина дружно с още един член на клетката при експлодирането на работилница за бомби в Алканар. Шестима други атентатори бяха убити от полицията, а петима са задържани до момента по отношение на атентатите.Трима, в това число последният арестуван, остават в ареста, а двама са освободени, само че остават обект на следствието.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР