Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

РИОСВ-Русе глоби компания с 250 хил. лв. за горене на бакелит

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Анелия Николова глоби " Линамар Лайт Металс Русе " ЕООД с 250 000 лв. за несъблюдение на изискване в комплексното позволение на сдружението. Това предават от Българска телеграфна агенция.

Наказателното разпореждане е връчено през днешния ден на законовия представител на сдружението, оповестява пиарът на екоинспекцията Рени Петрова.

Нарушението е открито на 9 април. В интервала от 19.47 часа до 23.00 часа в инспекцията са постъпили 43 сигнала посредством контактната форма на интернет страницата и електронната поща на РИОСВ-Русе, както и в Министерството на околната среда и водите.

Във всички подадени сигнали, от поданици на кварталите " Възраждане ", " Здравец " и централна градска част на Русе, се оповестява за миризма на " изгорен бакелит " , присъща за активността на " Линамар Лайт Металс Русе " ЕООД.

Данните от пункта за личен мониторинг, ситуиран на територията на сдружението, за този интервал демонстрират високи стойности по индикатори р-крезол и нафтален. Те са били над оптимално еднократните концентрации за тези индикатори, избрани в Наредба № 14/1997 за правила за пределно допустимите концентрации на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на обитаемоте места.

Размерът на наказването е избран с оглед засегнатите публични връзки, свързани с запазване на околната среда, отбрана живота и здравето на хората и попречване настъпването на рискове и вреди за обществото при изменение в качеството на атмосферния въздух, както и предходно нарушаване от същия темперамент.

Наказателното разпореждане може да бъде обжалвано или сумата на имуществената глоба да бъде заплатена в размер на 80 на 100 в 14-дневен период след връчването на наказателното разпореждане, изясняват от районната ревизия.

РИОСВ-Русе работи интензивно за разрешаването на проблемите, свързани със замърсяването на въздуха поради активността на сдружението, твърди още Рени Петрова.
 РИОСВ-Русе откри органично замърсяване в местна пречиствателна станция
РИОСВ-Русе откри органично замърсяване в местна пречиствателна станция

Нарушенията са установени по време на инспекция в " Оргахим Резинс " АД
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР