Испанската полиция съобщи, че е разбила най-голямата незаконна ферма за

...
Испанската полиция съобщи, че е разбила най-голямата незаконна ферма за
Коментари Харесай

В Испания разбиха най-голямата незаконна ферма за костенурки в Европа

Испанската полиция заяви, че е разрушила най-голямата противозаконна плантация за сухоземни и морски костенурки в Европа . Иззети са повече от 1000 костенурки, в това число застрашени от изгубване типове.

Властите са арестували двама германци на остров Майорка, както и испански притежател на магазин за екзотични домашни любимци в Барселона , който продава отглежданите във фермата влечуги, се споделя в известието на полицията, представено от Агенция Франс Прес.

Други двама германци и испанец са разследвани.

" Полицията претърси фермата и откри, че е доста по-голяма от предстоящото и че задачата е била развъждане на разнообразни типове морски и сухоземни костенурки на индустриално равнище ", допълват от полицията.

Според управляващите това е " най-голямата противозаконна плантация за костенурки в Европа ".

Полицията е иззела повече от 1 100 костенурки от 62 разнообразни типа , в това число 14 от най-застрашените типове като лъчиста костенурка от Мадагаскар, виетнамска блатна костенурка и китайска червеногуша костенурка, както и 750 яйца.

Почти всички типове са застрашени от изгубване. Техните яйца се считат за деликатес, като постоянно биват убивани поради тяхното месо, кожа или коруба.

Тримата обвинени са упрекнати в трафик на застрашени типове и пране на пари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР