Испанската полиция разби банда, управлявала три незаконни тютюневи фабрики, в

...
Испанската полиция разби банда, управлявала три незаконни тютюневи фабрики, в
Коментари Харесай

Испанската полиция разкри три нелегални фабрики за цигари

Испанската полиция разруши тайфа, управлявала три противозаконни тютюневи заводи, в които украински бежанци са работили при неприятни условия , осведоми БиБиСи. Акции са открити в три района на Испания. 27 души са задържани.

Престъпната група пренасяла контрабандно огромни количества тютюн, трансфорат във подправени цигари. Фабриките произвеждали повече от половин милион пакета цигари на ден, които се продавали в Испания и в чужбина.

Полицията заяви, че украинците, които са избягали от нашествието на Русия в страната им, живеят натъпкани в сглобяеми убежища във фабриките. Те работили дълги часове и не са напускали, с цел да не бъдат разкрити защото някои от тях са влезнали в страната незаконно.

Властите конфискуваха тютюневи произведения на стойност 37,5 млн. евро , първокласни транспортни средства, бижута и огромни количества пари по време на акцията си. Претърсени са над 20 жилища, индустриални здания и магазини.

Първата незаконна фабрика беше открита в заслон за пилета покрай Севиля. Това накара управляващите да разкрият две други интервенции, в източната област Валенсия и Ла Риоха на север. По информация на полицията бандата също по този начин диверсифицирала производството посредством създаване на огромни плантации с марихуана.

Разследването е получило подпомагане от Европейската полицейска организация Европол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР