Испанската полиция ликвидира престъпна групировка, изработвала фалшиви кредитни карти под

...
Испанската полиция ликвидира престъпна групировка, изработвала фалшиви кредитни карти под
Коментари Харесай

Испанската полиция ликвидира банда, изработвала фалшиви кредитни карти

Испанската полиция ликвидира незаконна формация, изработвала подправени кредитни карти под управлението на алжирец, излежавал присъда за съфинансиране на атентата от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, предадоха Франс прес и ТАСС.

В Мадрид са задържани 19 души, произвеждали фалшификатите, вграждайки в тях събрани от " Тъмната мрежа " (Darknet - анонимния сегмент от интернет) данни на консуматори, в това число пинкодове. Така измамниците получавали опция да теглят суми от банкомати и да пазарят в магазини, заяви полицията.

Арестуваните се пробвали да извършат с " клонираните " карти измами за над 5 милиона евро, само че банките и други финансови институции блокирали доста от техните прехвърляния. Според оценки действителните вреди доближават 500 хиляди евро, отбелязва ТАСС.

Главатарят на незаконната формация - 49-годишен алжирец, чиято идентичност не се оповестява, - употребявал същия развой, с цел да подкрепи финансирането на атентата от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати, при който починаха близо 3000 души.

Говорителка на полицията заяви, че мъжът е бил наказан и излежавал присъда в Испания, само че не бе в положение да уточни по кое време е бил освободен. Този път е работил за лична полза, добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР