Испанската полиция, която запорира супер яхта на руския олигарх Виктор

...
Испанската полиция, която запорира супер яхта на руския олигарх Виктор
Коментари Харесай

По искане на САЩ Испания запорира супер яхта на руския олигарх Виктор Векселберг

Испанската полиция, която запорира супер яхта на съветския олигарх Виктор Векселберг, е работила в осъществяване на американско искане за конфискация, заяви испанското министерство на правораздаването, представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3728
Плавателният съд, намиращ се в пристанището на Палма де Майорка, е нарушил американски закони за банкови измами, пране на пари и санкционни закони, съобщи министерството и добави, че американският съд (на окръг Колумбия) също по този начин е издал заповед за конфискация на към 625 000 $, свързани със глобени компании, държани в девет американски финансови институции.

Конфискуването в Испания на скъпата яхта, благосъстоятелност на олигарх, непосредствен до съветския президент, е първият случай в осъществяване на самодейността на американското държавно управление за налагане на наказания за " изземване и заледяване " на яхти и други скъпи активи на съветския хайлайф.

Съвместната интервенция на Съединени американски щати и Испания е извършена по искане на американските управляващи, заяви испанската Гражданска армия.

Източник от испанските служби декларирал пред АП, че запорираната яхта е " Танго " - 78-метров кораб, плаващ под флага на Островите Кук. Според профилираният уебсайт Superyachtfan.com тя се прави оценка на 120 млн. $. Източникът е приказвал пред АП при изискване, че ще остане неизвестен.

Яхтата е измежду активите на Виктор Векселберг, милиардер и непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, който оглавява основаната в Москва Renova Group - конгломерат с активи в сфери като металодобива, минното дело, технологиите и други области, Всички активи на Векселберг в Съединени американски щати са замразени, а на американските компании е неразрешено да вършат бизнес с него и неговите структури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР