Испанската полиция арестува в Коста дел Сол международна банда, занимаваща

...
Испанската полиция арестува в Коста дел Сол международна банда, занимаваща
Коментари Харесай

Испанската полиция разби международна банда за търговия с оръжие

Испанската полиция арестува в Коста дел Сол интернационална тайфа, занимаваща се с противозаконна търговия с оръжие.
В дома на единия от членовете ѝ – немски жител, полицията се натъкна на огромна сбирка от предмети от времето на „ Третия райх”. В нея били събрани оръжия, военна униформа, нацистки флагове и ордени, както и портрет на Хитлер, заяви „ Дойче веле”, базирайки се на информация от пресслужбата на жандармерията.
Членове на бандата били един британец и двама германци, единият от които е бил видян по-рано, че е по отношение на десни екстремисти. Именно той е и притежател на нацистката сбирка. Другият жител на Германия е търсен в родината си по дело за противозаконен оръжеен склад в Хановер. В Испания се е представял за елементарен пенсионер.
И на тримата арестувани са повдигнати обвинявания за образуване на незаконна група, противозаконна търговия с оръжие, муниции и опиати и за подправени документи.
Както оповестява пресслужбата на испанската Гражданска армия, в противозаконния оръжеен склад в Малага - благосъстоятелност на бандата, е имало 121 револвера, 22 пушки, 8 автомата, 9 976 патрона с друг диаметър, 8 заглушители, 273 пълнители, една противотанкова граната.
Според правоохранителните органи, нарушителите са закупували от Източна Европа бракувано оръжие, което след това са възстановявали в личната си работилница и са го продавали на търговците на дрога. Разследването по това дело е почнало предходната година, откакто в споровете сред два съперничещи си наркокартела почнали да се употребяват все по-опасни типове оръжие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР