Испанската петролна компания Repsol и Honda удължиха договора си за

...
Испанската петролна компания Repsol и Honda удължиха договора си за
Коментари Харесай

Honda и Repsol празнуват четвърт век заедно

Испанската петролна компания Repsol и Honda удължиха контракта си за съдействие в MotoGP за още две години. Така означават най-успешните връзки в историята на мотоциклетните надпревари, основани на софтуерното съдействие, а следващата година алиансът им чества четвърт век.

През 1995 година Repsol и Honda Racing Corporation (HRC) сплотиха старания в план, който следващата година ще стане на 25. Равносметката от това партньорство се равнява на 13 международни трофеи при водачите и 163 победи в Гран При, като последната бе в Холандия на Марк Маркес. Съгласно новия контракт Repsol ще продължи да бъде основен спонсор на заводския тим на Honda в MotoGP и снабдител на гориво и смазочни материали.
За 2019 година сегашният международен първенец и водач в класирането Маркес ще се състезава в един тим с Хорхе Лоренсо. Двамата дружно са спечелили 7 международни трофеи от последните 8 шампионата в MotoGP, като другата – 8-ата е на Кейси Стонър с Repsol Honda през 2011 година

Партньорството на Repsol и Honda надвишава елементарното спонсорство и намира своето разумно продължение в близко съдействие сред лабораториите на Honda в Сайтама (Япония) и Технологичния център на Repsol в Мостолес (Испания). Тази дълготрайна работа в екип е образец за трайно другарство сред две световни компании, които постоянно се стремят да преодолеят провокациите и да се стремят към върхови достижения.

Repsol и Honda съумяха да се възползват оптимално от мощните си страни и да реализират печеливша формула, която се основава на комбинацията от мотоциклет, водач, гориво и смазочни материали. През 90-те години съдействието стартира с създаването на двутактови мотори и гориво, като по-късно се трансферира на предизвикването да се разработят най-хубавите четиритактови мотори и горива в света.

Повече от половината от международните трофеи, извоювани от 1995 година насам, са за тима на Repsol Honda. Освен това съдействието сред Repsol и Honda е довело до завоюването на купите при отборите 7 пъти, откогато това отличие бе основано през 2002 година Рекордът от 163 победи и 419 подиума в клас 500 куб. см и по-късно в MotoGP е реализиран с помощта на водачи като Мик Дуън, Алекс Кривие, Валентино Роси, Ники Хейдън, Кейси Стоунър, Дани Педроса и Марк Маркес.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР