Испанската Гражданска гвардия съобщи днес, че при операция срещу прането

...
Испанската Гражданска гвардия съобщи днес, че при операция срещу прането
Коментари Харесай

8 руснаци са арестувани в Испания при операция срещу прането на пари

Испанската Гражданска армия заяви през днешния ден, че при интервенция против прането на пари е арестувала осем руснаци, в това число президента на футболен клуб "Марбеля ", изпрали над 30 милиона евро, съобщи Франс прес.

Разбитите при интервенцията организации перели "капитали, добити нелегално отвън страната ", главно през (третодивизионния) ФК "Марбеля ", през дружество за бутилиране на вода и игрище за голф, и трите - в крайбрежната провинция Малага.
Всички арести са осъществени през вчерашния ден, посочи представител на Гражданската армия.

Един от арестуваните е Александър Гринберг - "лидер на една от основните структури, основани в Испания ", който през 2013 година купил изпадналия в стопански усложнения ФК "Марбеля " и от този момент го употребява за пране на пари, уточни в официално съобщение армията.
Гринберг употребявал клуба и другата си благосъстоятелност, с цел да се добере до политически ръководители и шефове на компании в региона, се споделя в официалното съобщение.

Централата на клуба е била претърсена. Гражданската армия е направила общо 18 обиска, конфискувайки "голямо количество пари в наличност, 23 първокласни автомобила, както и огнестрелно оръжие ".

Разследването, почнало преди четири години и ръководено от звеното за битка с корупцията и проведената престъпност към прокуратурата, разреши да бъдат разрушени испанските подразделения на съветските незаконни организации "Солнцевска " и "Измайловска ", уточни армията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР