Испанската фрегата Блас де Лезо (Blas de Lezo) отплава към

...
Испанската фрегата Блас де Лезо (Blas de Lezo) отплава към
Коментари Харесай

Испанска фрегата потегли за Черно море

Испанската фрегата " Блас де Лезо " (Blas de Lezo) отплава към Черно море от военноморската база " Ферол " (Ferrol), която се намира на атлантическия бряг.

Тя е част от към този момент обещаната помощ от министъра на защитата Маргарита Роблес за укрепване на силите на НАТО на фона на напрежението с Русия поради скупчването на съветски войски на границата с Украйна, съобщи БНР.

Със 190 души екипаж, фрегата ще се причисли към SNMG-2, едно от военно-морските подразделения на НАТО. Мисията е планувана авансово, само че е изтеглена по-рано поради спора в Украйна. Това е втората част от военната поддръжка за Алианса, откакто преди четири дни от Канарските острови за Черно море отплава и миночистачът " Метеоро ".

Правителството има подготвеност да изпрати и изтребители в България, което провокира съществени различия сред съдружните сътрудници в него. 

Според " Подемос " това е " сериозна неточност ", а съгласно опозиционната консервативна Народна партия е верен ход. Междувременно министър председателят Педро Санчес организира телефонни диалози с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с които разиска опцията за продължение на дипломатическите договаряния с Русия.

В Туитър той написа " Време е за дипломация ", като добави, че следи обстановката " доста от близко ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР