Испания за първи път в историята си стана световен шампион

...
Испания за първи път в историята си стана световен шампион
Коментари Харесай

Испания е новият световен шампион по футбол за жени, сложи край на мечтата на Англия

Испания за първи път в историята си стана международен първенец по футбол за дами. Испанките победиха с 1:0 Англия във финала в Сидни, Австралия. 
Прочетете още
В 29-та минута Испания откри резултата, откакто Олга Кармона получи топката в наказателното поле от и с прекрасен обмислен удар по тревата осъществя за 1:0. 

В края на първата част испанките уцелиха греда чрез Паралуело. 

В 70-та минута Испания имаше опция да постави точка на интригата и получи дузпа след обзор с ВАР, Ермосо извърши дузпата, само че стреля едва и Ърпс улови. 

Любопитно беше, че и двата тима за първи път играха край на Световно състезание за дами. Шампионатът съществува от 1991г. 

Испанките стопираха Англия да направи нещо неповторимо, а точно с изключение на европейската купа, която отборът завоюва през предходната година в този момент да завоюва и международното състезание. 

Испания съумя да вземе реванш от англичанките за отпадането на Европейското през предходната година, когато испанките изгубиха на четвъртфинала след продължения.

Треньорът на Англия Сарина Вигман за втори следващ път загуби край на Мондиал. През 2019-та година тя изведе Нидерландия до финала, само че отборът загуби от Съединени американски щати с 0:2. 

В мача за бронза Швеция победи с 2:0 Австралия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР