Испания продължава е да най-засегнатата от коронавируса страна в Европа.

...
Испания продължава е да най-засегнатата от коронавируса страна в Европа.
Коментари Харесай

COVID-19 отново настъпва в Европа, въвеждат нови ограничителни мерки в много страни |

Испания продължава е да най-засегнатата от ковид страна в Европа. След нея са Франция и Англия. И в трите страни влязоха или предстоят да влязат нови ограничаващи ограничения.

Чехия, Португалия и Нидерландия оповестиха за рекордни равнища на новозаразени за един ден. От през днешния ден в действие са някои забрани в Полша и Германия, оповестява Българска национална телевизия.

Европа към този момент мина границата от 100 000 новозаразени за ден. От Световната здравна организация насочиха апел.

Майкъл Райън, шеф на програмата за изключителни обстановки към СЗО: " Тъжно е, че в доста страни в Европа има бързо повишаване на случаите, държавните управления би трябвало да работят уверено в опит да спрат предаването на вируса. И е доста, доста мъчно когато болестта стигне несъмнено равнище да не се вкарат ограничавания ".

От през днешния ден маските в Полша са наложителни като се изключи паркове и плажове. Полицията може да глобява нарушителите със 110 евро. За хората над 60 години са избрани два часа заран за извършване на покупки.

В Чехия регистрираха рекордни равнища на болест за четвърти следващ ден.Страната демонстрира най-бързо разпространяване на болестта в Европа на 100 000 души, даже по-бързо от Испания.

Андрей Бабиш, министър-председател на Чехия: " Положението е следното: или ще съблюдаваме ограниченията, или ще предприемем още ограничаващи стъпки и не изключваме цялостна карантина ".

Властите в Берлин затвориха питейни заведения и заведения за хранене от 23 часа до 6 сутринта поради тревожното повишаване на новозаразените. Забранено е да се продава алкохол сред 22 и 6 часа и това важи за всички магазини.

Събиранията на хора на открито през нощта се лимитира до петима души, денем до 50. Ограниченията са по-сериозни за събранията на закрито -разрешено е до 10 души вместо досегашните 25.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР