Испания пое ангажимент, по силата на двустранно споразумение, да приема

...
Испания пое ангажимент, по силата на двустранно споразумение, да приема
Коментари Харесай

Берлин и Мадрид се споразумяха за връщане на мигранти в Испания

Испания пое ангажимент, по силата на двустранно съглашение, да приема назад идващите в Германия мигранти, които към този момент са се записали на испанска земя. Това заяви през днешния ден говорителка на немското вътрешно министерство, представена от Франс прес.

Съгласно подписаната в понеделник договорка, която ще влезе в действие на 11 август, мигрантите " може да бъдат връщани в Испания в 48-часов период ", посочи говорителката Елеоноре Петерман. Тя добави, че Мадрид не е изискал никаква отплата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Германското държавно управление заяви в края на юни, че Испания е дала кардинално единодушие да й бъдат връщани мигранти.

Петерман сподели на конференция, че договарянията с Гърция и Италия по въпроса още не са завършили. Тя добави, че е е значимо да се сключат спогодби с тези две страни, защото миграционният напън върху тях е най-силен.

Канцлерът Ангела Меркел даде обещание да подписа такива двустранни съглашения, с цел да убеди вътрешния министър Хорст Зеехофер да се откаже от проекта си да затвори едностранно границите на Германия за претенденти за леговище, регистрирани към този момент в базите данни на системата Евродак.

Италия към този момент не е склонна на такава стъпка и желае първо да се ускори контролът на външните граници на Европейски Съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР