Испания отваря курортите след ваксинация на 30-40% от населението Туризмът

...
Испания отваря курортите след ваксинация на 30-40% от населението Туризмът
Коментари Харесай

Испания пуска туристи след ваксинация на 30-40% от населението

Испания отваря курортите след имунизация на 30-40% от популацията

Туризмът в Испания може да проработи още напролет, в случай че бъдат имунизирани сред 30 и 40 % от популацията на страната, разгласи министърът на индустрията, търговията и туризма Рейес Марото.

Само за предходната година страната е посетена от 64,5 милиона по-малко туристи. Секторът е един от най-важните в Испания, защото съставлява съвсем 13% от заетостта и 12,7% от Брутният вътрешен продукт.

„ Планът направителствотое30-40% от популацията да бъде имунизирано напролет и тогава ще бъдем в положение да стартираме да отваряме още веднъж дестинациите си ”, сподели Марото.

Тя категорично акцентира, че сега дружно с Европейската комисия се създават  „ принадлежности, които подсигуряват безвредна подвижност “, като документа за имунизация.

Освен това Планът за имунизация на държавното управление, който планува 70% от популацията да бъде имунизирано до края на лятото, „ се извършва “ по график и това им вдъхва оптимизъм за развиването на туризма.

Само през април се чака да дойдат още пет милиона дози от имунизацията на „ Пфайзер “, който добавени към тези на „ Модерна “ и „ АстраЗенека “ ще разрешат всеобщата имунизация напролет да мине безпроблемно.

След утвърждението и на имунизацията на „ Янсен “ от Световната здравна организация и Европейската организация по медикаментите процесът по имунизиране ще се форсира.

До момента в Испания са имунизирани над 5 милиона и 350 000 души, което е към 11% от популацията на страната.

Загубите единствено за предходната година в туризма са за над 72,5 милиарда евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР