Испания отново е в плен на треската около лотарията Ел

...
Испания отново е в плен на треската около лотарията Ел
Коментари Харесай

Коледната лотария „Ел Гордо“ завладя Испания

Испания още веднъж е в плен на треската към лотарията „ Ел Гордо “ (Дебелака), заяви Агенция Франс Прес.

Кой ще завоюва „ Ел Гордо “? Както на всеки 22 декември, на следващия ден испанците ще наблюдават с неспокойствие и дружно със фамилията, приятелите или сътрудниците от работата тегленето на коледната
лотария, трансформирала се в същински обществен феномен. От 09:00 ч. (08:00 ч. по Гринуич) в продължение на четири часа деца в празнични костюми от учебно заведение за младежи в неравностойно състояние в Мадрид ще се навъртат към два златни глобуса и ще афишират на всеослушание, съвсем пеейки, печелившите цифри и съответните награди. Кичозната гала се организира в Кралския спектакъл в Мадрид и се излъчва онлайн по малкия екран, завладявайки милиони хора всяка година.

С рекордните общо 2,59 милиарда евро, които ще бъдат разпределени тази година сред многочислени спечелили,
лотарията е на първо място обществено събитие, учредено на концепцията за шерване, тъй като хората рядко играят сами.

В студената зимна заран в Мадрид стотици хора чакат на опашка, с цел да се снабдят с правото да мечтаят - илюстрация на пристрастеността, която тази
лотария провокира всеки декември.

Лотарията „ Ел Гордо “, въпреки и много комплицирана по принцип, има една неповторима специфичност, която я прави толкоз привлекателна за испанците: фамилии, другари, сътрудници и членове на спортни клубове имат навика да се събират и да залагат на едно и също число, с цел да си поделят облагата, в случай че то се падне. Най-голямата облага - „ Ел Гордо “, е на стойност 4 милиона евро може да бъде поделена сред 185 души, както и голям брой по-малки облаги. Цената на цялостен билет е 200 евро - прекомерно висока за множеството хора. Затова нормално те купуват билети по 20 евро, които дават право на 10% от облагата.

По традиция питейни заведения, заведения за хранене и всевъзможни други предприятия - от месарници до аптеки, купуват билети с един и същи номер и ги продават на постоянните си клиенти. Миналата година, да вземем за пример, мадридска софтуерна компания съумя да разпредели 90 милиона евро сред своите 4000 чиновници. Лотарията на 22 декември също по този начин дава мотив за многочислени телевизионни фрагменти на обятия измежду бутилки шампанско. В седмиците преди тегленето дългите опашки от хора, чакащи да закупят билети, са нормална панорама. Не липсват и улични търговци, които препродават билети против дребна спомагателна такса.

Миналата година испанците са похарчили приблизително по 67,11 евро на човек за най-старата
лотарията, която се провежда повече от два века, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Коледната
лотария е голям източник на доходи за страната, която чака да получи над един милиард евро облага тази година, без да се брои данъкът, събран върху извоюваните награди.

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР