Испания обяви 15-дневно извънредно положение, а снощи стана ясно, че

...
Испания обяви 15-дневно извънредно положение, а снощи стана ясно, че
Коментари Харесай

В Мадрид хората аплодират лекарите от балконите си

Испания разгласи 15-дневно изключително състояние, а нощес стана ясно, че брачната половинка на премиера Педро Санчес също е дала позитивна проба за COVID-19.

Междувременно се появиха клипове, на които се вижда по какъв начин мадридчани приветстват от балконите си лекарите, мобилизирани до краен лимит в битката с ковид.

„ Разбира се, че ще можете да излизате на улицата, с цел да си купите храна, медикаменти, артикули от първа нужда, да изтеглите пари или да отидете в болница. Но не и с цел да отидете да вечеряте у другари “, сподели Педро Санчес, предава БТВ.

Втората най-засегната страна в Европа е точно Испания със 193-ма умряли и над 6300 инфектирани.

Над 70 смъртни случая от ковид в Испания през последните 24 часа

Коронавирусът продължава да се популяризира в Европа. Италия навлиза в 7-мия ден на национална карантина, а броят на жертвите там надмина 1440. Във Франция жертвите към този момент са 91, а заболелите – над 4500.

Германия също стяга ограниченията против вируса. Църковните служби са неразрешени. След Берлин и Кьолн разгласи, че затваря всички кина, театри, музеи, фитнес клубове и нощни заведения. Отворени остават единствено заведения за хранене и магазини. В столицата не разрешиха и всички събирания от над 50 души.

Англия остава измежду дребното наранени страни, които още не са въвели изключително състояние. Броят на умрелите от ковид на Острова се е удвоил за последните 24 часа до 21 души. Заразените там са 1140.

Предприетите ограничения обаче провокират дискусия на Острова. Съветници на премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е поддържат тактиката за създаване на групов имунитет. Според критиците обаче с цел да се развие подобен, би трябвало или хората да са имунизирани, или най-малко половината население да прекара вируса.

Снощи Съединените щати прибавиха към листата със страни, от които не разрешават влизането на своя територия, Англия и Ирландия. От Белия дом оповестиха, че тестът на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския за ковид е негативна.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР