Испания арестува 13 високопоставени представители на изпълнителната власт в Каталуния

...
Испания арестува 13 високопоставени представители на изпълнителната власт в Каталуния
Коментари Харесай

Испания арестува 13 високопоставени представители на каталунската власт

Испания арестува 13 високопоставени представители на изпълнителната власт в Каталуния 10 дни преди референдума за самостоятелност. 

За арестите заяви испанската Гражданска армия, като добави, че са осъществени 22 обиска. 

Испанските управляващи не оповестиха претекстове за арестите, само че представител на каталунското държавно управление уточни, че те имат връзка с интернет уеб сайтове за идния референдум за самостоятелност на Каталуния. 

В ареста е и дясната ръка на каталунския вицепремиер Ориол Жункерас - Жозеп Мария Жове, който е общоприет секретар на държавното управление и на районния департамент по стопанска система, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Новината за арестите провокира митинг на няколко хиляди последователи на концепцията за самостоятелност на Каталуния, които се събраха пред постройката на районния департамент по стопанска система в Барселона.

Референдумът е плануван на 1 октомври и е считан за противозаконен от Мадрид. Според социологическо изследване от юли тази година 41% от каталунците биха дали своят вот за самостоятелност, а 49% са срещу концепцията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР