Испанецът Рафаел Надал постигна победа номер 1000 на сингъл в

...
Испанецът Рафаел Надал постигна победа номер 1000 на сингъл в
Коментари Харесай

Рафаел Надал постигна победа №1000

Испанецът Рафаел Надал реализира победа номер 1000 на сингъл в професионалната си кариера. Той стори това с триумф против сънародника си Фелисиано Лопес с 4:6, 7:6(5), 6:4 в мач от втория кръг на шампионата по тенис в Париж от сериите " Мастърс " 1000.

До момента само американецът Джими Конърс (1274), швейцарецът Роджър Федерер (1242) и чехът Иван Лендл (1068) бяха достигали границата от хиляда победи.

За Надал това бе мач 1201, като той не стартира по никакъв начин добре за него. Носителят на 20 трофеи от " Големия шлем " позволи пробив още в първия гейм на мача, който по този начин и не съумя да върне до края на първия сет и той отиде на сметката на Лопес с 6:4 гейма.

Във втория сет се наложи изиграването на тайбрек, откакто Надал пропусна пет благоприятни условия за пробив. Все отново в решителния 13-и гейм " Краля на клея " осъществя минипробив за 4:3 точки, който му бе задоволителен за триумф със 7:5.

В третия сет Надал направи пробив още в първия гейм, който задържа до самия край.

Така " Матадора " се класира за третия кръг на шампионата, където противник на испанеца, който е подложен под номер 1 в главната скица, ще бъде австралиецът Джордан Томпсън. Томпсън изненадващо се наложи над хърватина Борна Чорич с 2:6, 6:4, 6:2 след 2 часа и 16 минути игра. До момента Надал и Томпсън не са играли един против различен.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР